Τα λαχταριστά τυροπιττάκια και λουκανικοπιττάκια της θείας Σοφίας
Σήμερα σας δίνουμε μια απολαυστική συνταγή της κας Μαίρης την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Σήμερα θα σας δώσω μια εύκολη συνταγή για τυροπιττάκια κα λουκανικοπιττάκια που μου έδωσε η θεία μου η Σοφία .Είναι πεντανόστιμα και θα τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι .Εσείς τα σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο,σε μπουφέ ή και σε παιδικό πάρτυ.
Υλικά [περίπου 34-35 κομμάτια]
Για τη ζύμη
- 1 πακέτο αλεύρι Φαρίν-Απ -500γρμ
- 1 ποτήρι κρασιού τριμμένο τυρί ρεγκάτο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
- 1 μικρό γιαούρτι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για τη γέμιση
- Φέτα τριμμένη
- Μικρά λουκάνικα φραγκφούρτης 1 πακέτο
- Κέτσαπ
- 3 αυγά
- Δυόσμο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το τριμμένο ρεγκάτο,το ελαιόλαδο,το γιαούρτι και το αλεύρι[περίπου ¾ της συσκευασίας των 500 γρμ] προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Τρίβουμε τη φέτα [μικρή ποσότητα] την ανακατεύουμε με ένα ολόκληρο αυγό και προσθέτουμε λίγο δυόσμο
- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση και βάζουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ
- Παίρνουμε λίγη γέμιση ίση με ένα καρύδι , ανοίγουμε, βάζουμε τη φέτα ή το λουκάνικο με λίγη κέτσαπ.Κλείνουμε τα πιττάκια σε μισοφέγγαρο τα τυροπιττάκια και ορθογώνιο για τα λουκανικοπιττάκια και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ρηχό ταψί. Αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε σε μεσαία σχάρα για 30-45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μπορείτε να κάνετε όπως εγώ ένα ταψί με μισά τυροπιττάκια και μισά λουκανικοπιττάκια ή να κάνετε ένα ταψί ξεχωριστά για το καθένα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Μαίρη Δ.