Τα λαχταριστά τυροπιττάκια και λουκανικοπιττάκια της θείας Σοφίας

Εικόνα2 - Copy

Σήμερα σας δίνουμε μια απολαυστική συνταγή της κας Μαίρης την οποία και  ευχαριστούμε πολύ.

Σήμερα θα σας δώσω μια εύκολη συνταγή για τυροπιττάκια κα λουκανικοπιττάκια που μου έδωσε η θεία μου η Σοφία .Είναι πεντανόστιμα και θα τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι .Εσείς τα σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο,σε μπουφέ ή και σε παιδικό πάρτυ.

Εικόνα6

Υλικά [περίπου 34-35 κομμάτια]

Για τη ζύμη

  • 1 πακέτο αλεύρι Φαρίν-Απ -500γρμ
  • 1 ποτήρι κρασιού τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
  • 1 μικρό γιαούρτι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για τη γέμιση

  • Φέτα τριμμένη
  • Μικρά λουκάνικα φραγκφούρτης 1 πακέτο
  • Κέτσαπ
  • 3 αυγά
  • Δυόσμο

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το τριμμένο ρεγκάτο,το ελαιόλαδο,το γιαούρτι και το αλεύρι[περίπου ¾ της συσκευασίας των 500 γρμ] προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  • Τρίβουμε τη φέτα [μικρή ποσότητα] την ανακατεύουμε με ένα ολόκληρο αυγό και προσθέτουμε λίγο δυόσμο
  • Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση και βάζουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ

Εικόνα5 - Copy

  • Παίρνουμε λίγη γέμιση ίση με ένα καρύδι , ανοίγουμε, βάζουμε τη φέτα ή το λουκάνικο με λίγη κέτσαπ.Κλείνουμε τα πιττάκια σε μισοφέγγαρο τα τυροπιττάκια και ορθογώνιο για τα λουκανικοπιττάκια και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ρηχό ταψί. Αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε σε μεσαία σχάρα για 30-45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Εικόνα3 - Copy

Μπορείτε να κάνετε όπως εγώ ένα ταψί με μισά τυροπιττάκια και μισά λουκανικοπιττάκια ή να κάνετε ένα ταψί ξεχωριστά για το καθένα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Μαίρη Δ.