Τυρόπιτα με αμπελόφυλλα. Πρωτότυπη και εμφανίσιμη
Μια διαφορετική τυρόπιτα μας προτείνει για σήμερα η φίλη μας η Αντα. Ας την δοκιμάσουμε.
Υλικά :
500γρ αμπελόφυλλα,
300 γρ φέτα ,
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ Γκούντα,
1 κίτρινη πιπέρια ( η όποιο άλλο χρώμα σας αρέσει) πολτοποιημένη,
1 φλιτζ καλαμποκάλευρο
3 αυγά,
αλάτι κ πιπέρι ,
λάδι,
500γρ γιαούρτι ,
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σ ένα μπολ ρίχνουμε την φέτα , το τυρί κρέμα , το γιαούρτι , το καλαμποκάλευρο , την πιπέρια , τα αυγά και τον δυόσμο . Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αλείφουμε ένα πυρέξ με λάδι , στρώνουμε τ αμπελόφυλλα στο ταψί με την γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω. Αλείφουμε πάλι με λάδι και στρώνουμε άλλη μια σειρά ακόμα. Ρίχνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε με 2 στρώσεις αμπελόφυλλα και αλείφουμε με λάδι. Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε 1 ώρα στους 170 βαθμούς
Είναι μια πρωτότυπη συνταγή και πολύ εμφανίσιμη!