Φθινοπωρινή Κρέμα με Άρωμα Ροδιού – Ένα Αγαπημένο Επιδόρπιο για την Εποχή!
Φθινοπωρινή Κρέμα με Άρωμα Ροδιού – Ένα Αγαπημένο Επιδόρπιο για την Εποχή!
Το φθινόπωρο έχει φτάσει, και τα ρόδια βρίσκονται στην καλύτερή τους εποχή! Με το έντονο χρώμα και τη δροσερή, γλυκόξινη γεύση τους, μπορούν να αναδείξουν μοναδικά το κάθε μας γλυκό. Η Φθινοπωρινή Κρέμα με Άρωμα Ροδιού είναι ένα ανάλαφρο και κομψό επιδόρπιο, που συνδυάζει τη βελούδινη υφή της κρέμας με τη φρεσκάδα και την ένταση του ροδιού. Ιδανική επιλογή για να απολαύσετε τις φθινοπωρινές στιγμές!
Υλικά:
5 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για τη Σάλτσα:
1 ρόδι (καθαρισμένοι σπόροι)
Χυμός από 2 ρόδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1/2 βανίλια
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά.
Μοιράζουμε την κρέμα ισομερώς στα κύπελλα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροδιού: Καθαρίζουμε ένα ρόδι και τοποθετούμε τους σπόρους σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό από τα δύο ρόδια, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από την κρέμα στα κύπελλα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει.
Πριν το σερβίρισμα, μπορούμε να διακοσμήσουμε τα κύπελλα με φρέσκα ρόδια ή ξηρούς καρπούς για μια έξτρα πινελιά.
Καλή απόλαυση! Το φθινόπωρο μας καλεί να απολαύσουμε τα μοναδικά αρώματα και χρώματα του ροδιού σε κάθε κουταλιά. 😊