Φρουτογλυκό με ροδάκινα !

Η Ελληνοαμερικανίδα φίλη μας Αμάντα μας προτείνει σήμερα μια συνταγή για ένα εύκολο γλυκό που συνηθίζεται πολύ στην Αμερική.  Φρουτογλυκό με ροδάκινα!

Cobbler-aux-peches

Η προετοιμασία του διαρκεί μόνο ένα τέταρτο , το ψήσιμό του 40 λεπτά και είναι ιδανικό γι’ αυτή την εποχή που βρίσκουμε ακόμα ροδάκινα. Βιαστείτε γιατί σε λίγο δεν θα βρίσκουμε πια ροδάκινα!

Υλικά

-1 κιλό ώριμα ροδάκινα

-75 γρμ. βούτυρο

-175 γρμ ζάχαρη

-150 γρμ  αλέυρι

-1 κουταλάκι καφέ ξερή μαγιά

-1 κουταλάκι καφέ βανίλια

-220  ml πλήρες γάλα

-έτοιμο παγωτό βανίλια ή σπιτικό παγωτό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφλουδίζετε και βγάζετε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα κόβετε σε φέτες.

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αδειάζετε σε ταψί 20x25cm [όπως στη φωτογραφία].

Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι,την ξερή  μαγιά σε ένα μπολ όπου στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια και το γάλα. Αδειάζετε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί.

Ρίχνετε στη συνέχεια τις φέτες ροδάκινου και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.

Σερβίρεται χλιαρό με παγωτό βανίλια ή με σπιτικό παγωτό που θα βρείτε στη στήλη μας Μagazino –συνταγές ,εκεί όπου μπορείτε να βρείτε και πολλές άλλες σπιτικές δοκιμασμένες συνταγές.

Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε και τα δικά σας ξεχωριστά πιάτα !