1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Ταξίδι στη γνώση και την τέχνη

1ο Γυμνάσιο Χολαργού
Το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού ξεκινάει έναν εκπαιδευτικό περίπλου στον κόσμο της επιστήμης και του κινηματογράφου, διοργανώνοντας μια πενθήμερη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας CERN και δημιουργώντας έναν Όμιλο Κινηματογράφου για τους μαθητές του.

 Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας CERN:

Με 42 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης, καθώς και 4 συνοδούς καθηγήτριες, η εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν τα μυστικά της θεμελιώδους φυσικής της ύλης και του σύμπαντος. Μέσα από σεμιναριακά μαθήματα και προετοιμασία από διακεκριμένους επιστήμονες, οι μαθητές  θα εμβαθύνουν στον κόσμο της επιστήμης και θα ανακαλύψουν τον ρόλο που παίζει το CERN στην προώθηση της πνευματικής προόδου.

Όμιλος Κινηματογράφου: 

Παράλληλα, ο Όμιλος Κινηματογράφου θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη “γλώσσα” της κινηματογραφικής αφήγησης και να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Κάτω από την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας, οι μαθητές θα αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής, ενώ θα δημιουργήσουν δικές τους κινηματογραφικές παραγωγές.

Ενίσχυση της Παιδαγωγικής Εμπειρίας

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN και ο Όμιλος Κινηματογράφου αποτελούν έναν ουσιαστικό τρόπο ενίσχυσης της παιδαγωγικής εμπειρίας των μαθητών. Μέσα από τη συνεργασία, την εξερεύνηση και τη δημιουργία, οι μαθητές θα ζήσουν μια εμπειρία που θα τους διαμορφώσει πνευματικά και θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες.

Tο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, προωθεί την εκπαίδευση μέσα από την εμπειρία και την ποικιλία, προσφέροντας στους μαθητές  τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν σε κάθε τους βήμα.