1ο Γ. Ε.Λ. Παπάγου: «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το 1ο Γ. Ε.Λ. Παπάγου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τη Βουλή των Ελλήνων και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμπλέκει σήμερα 1500 σχολεία από όλη την Ευρώπη, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 μαθητές του Γ. Ε.Λ. Παπάγου  , υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, Βασιλικής Βασιλοπούλου, Κατερίνας Καρακώτσου και Σπυριδούλας Λάκκα.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:

Συνάντηση την Πρόεδρο το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola

Το 1 ΓΕΛ Παπάγου, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών, στις 20 Φεβρουαρίου με επίσημη προσκεκλημένη την Πρόεδρο το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola. Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να της θέσουν ερωτήματα που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, οικονομία, εκπαίδευση, πολιτισμός. Οι μαθητές του σχολείου μας και junior ambassadors του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να θέσουν το ερώτημα που αφορούσε στην οικονομία. Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε όλους του μαθητές να συνειδητοποιήσουν για άλλη μια φορά την αξία της Ενεργού Συμμετοχής στα κοινά.

 

Διοργάνωση εκδήλωσης με τους  κ.κ. Παπαδημούλη και Κεφαλογιάννη

Το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα:

«Η συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Ευρωβουλευτής Μανώλης  Κεφαλογιάννης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού

 

 

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Παπάγου -Χολαργού, υποδέχθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου “Μίκης Θεοδωράκης ” τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και  συζητήθηκαν  θέματα σχετικά με τις Ευρωεκλογές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους καθώς παραδόθηκαν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και γόνιμου δημοκρατικού διαλόγου.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ομιλία για τη διαχείριση αποβλήτων

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Γιόρτασε  την ημέρα της Ευρώπης που ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στο Αnassa city events. Τα παιδιά έπαιξαν, ενημερώθηκαν, από experts στα διάφορα περίπτερα, αλλά και συνομίλησαν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, κ Μαργαρίτη Σχοινά.

Δράση  για Ευρωεκλογές

Με την υποστήριξη του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, βρέθηκε στη στάση του Μετρό -Εθνική Άμυνα- και έπαιξε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων με τους περαστικούς, με θέμα τις Ευρωεκλογές και την ημέρα της Ευρώπης. Μέσα από αυτή τη δράση ο κόσμος ενημερώθηκε για το πού ψηφίζει, για την επιστολική ψήφο, αλλά και για άλλα θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τη δράση και προσπάθησαν να περάσουν σε όλους το μήνυμά τους: “Ψηφίζουμε, για να μην αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς”.

 

Επίσης διοργάνωσε  δράση κατά την οποία προβλήθηκαν στους μαθητές ταινίες μικρού μήκους: «EU and Me», σχετικές με την ΕΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, με την υπεύθυνη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα Τζίνα Αποστολάκη, για τις ευκαιρίες κινητικότητας που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και για τις δεξιότητες και την επιχειρηματικότητα που μπορούν να αναπτύξουν αλλά και για την ανάγκη  προάσπισης των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων.