10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας – Δράσεις και εκδηλώσεις

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουν για 10η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24/3) με τις κεντρικές δράσεις στην Αθήνα και πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η φετινή Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους με ανάλογες βιωματικές δράσεις σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα  τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44, που θεωρούνται οι πιο τρυφερές αλλά και οι πιο παραγωγικές ηλικίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου   Κυριακή 19/3

Παιδιά και γονείς εκπαιδεύονται στην Οδική Ασφάλεια και παρακολουθούν μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής διασκεδάζοντας στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Πληροφορίες στο τηλ. 210 8816187 και στο www.hellenicmotormuseum.gr

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα   Δευτέρα 20/3

Εκπαιδευτική Εσπερίδα για τα μέλη του Δικτύου Teachers4Europe, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210 8620150

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών   Τρίτη 21/3

«Ο ρόλος της αστυνόμευσης στην πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων» – Ημερίδα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών. (9.00 – 14.00 στο Αμφιθέατρο ΥΜΕ, Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου)

Πλατεία Συντάγματος   Tετάρτη 22/3 & Πέμπτη 23/3

Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (προσομοιωτής ανατροπής & σύγκρουσης) του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, για να δοκιμάσουν οι διερχόμενοι πολίτες τον εξοπλισμό προσομοιώσεων επικίνδυνων συνθηκών και να ενημερωθούν για τους πιθανούς κινδύνους και τις σωστές συνήθειες για μια ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. (Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 18.00)

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο»   Τετάρτη 22/3

Δράσεις για την προαγωγή της υπεύθυνης οδήγησης, τον πολιτισμό και το σεβασμό στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα.     Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας   Tετάρτη 22/3 & Πέμπτη 23/3 Εκδηλώσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με θέμα την οδική ασφάλεια: δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων στο καθιερωμένο Pit Stop Οδικής Ασφάλειας και ανακοίνωση αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την ελλιπή συντήρηση των αυτοκινήτων.

Στάση μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»   Πέμπτη 23/3

Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραία «Άγιος Παντελεήμων» και την υποστήριξη του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α. (Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων / Ώρες αιμοδοσίας: 10.00 – 16.00)

 Λεωφόρος Κατεχάκη   Παρασκευή 24/3

«Οδηγώ, κλείνω το κινητό»: Το ΕΠΠΠΟΣ (Παρατηρητήριο του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια) πραγματοποιεί παρατηρήσεις για τη χρήση κινητού στην οδό Κατεχάκη, έπειτα από πρόσκληση κατοίκων του Δήμου Ηλιούπολης μέσω της πλατφόρμας ενεργοποίησης πολιτών/δημοτών MEV.

Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα γίνει διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από τους αυτοκινητόδρομους της χώρας με τη συνεργασία του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» και συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά.

Επιπλέον, προγραμματίζεται προβολή τηλεοπτικών κοινωνικών μηνυμάτων με θέμα τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, την Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος για τα τροχαία συμβάντα από τους σταθμούς της χώρας.

Το πρόγραμμα της 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ενημερώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά. Μείνετε συντονισμένοι!