«70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ»
Με τον Γιώργο Χατζηνάσιο – Μια μουσική βραδιά τιμής και μνήμης
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Στρατάρχη και Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο, 70 χρόνια από τον θάνατό του, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 21:00, τιμώντας μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, ο σπουδαίος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος παρουσιάζει τη συμφωνική του καντάτα «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο», ένα έργο υψηλής μουσικής αξίας και ιστορικής φόρτισης, που έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και, μοναδικά, μπροστά στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, με διεθνή αναγνώριση.
Μαζί του στη σκηνή, οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Νικόλας Σταματάκης και Θανάσης Μπάτρης, προσδίδουν φωνή, συναίσθημα και ερμηνευτική δύναμη σ’ ένα αφιέρωμα που ενώνει την Ιστορία με την Τέχνη.
Η βραδιά αποκτά μοναδική μεγαλοπρέπεια με τη συμμετοχή της Χορωδίας της ΕΡΤ και της Μπάντας του Στρατού Ξηράς, που δημιουργούν ένα ηχητικό και συγκινησιακό σύνολο υψηλής αισθητικής και εθνικής μνήμης.
📍 Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται πρόσκληση για εξασφάλιση θέσης.
Ένα μουσικό αφιέρωμα που δεν είναι απλώς μια συναυλία· είναι μια τελετή τιμής, μια ωδή στην ιστορία, τη μουσική και τη συλλογική μνήμη, για όλους όσοι επιθυμούν να συνδεθούν ξανά με τις ρίζες και τις αξίες του τόπου μας.