Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι προτείνει η κ. Αντα για την περίοδο της νηστείας.
Υλικά :
1 κιλό φλούδες από χοντρόφλουδα πορτοκάλια ( περίπου 10) ,
1 κιλό ζάχαρη ,
21/2 φλ νερό ,
χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα πορτοκάλια . Τα τρίβουμε στην πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη Κόβουμε το πανό και κάτω μέρος και χαράζουμε την φλούδα σε 4-6 κομμάτια Τα τυλίγουμε σε ροδέλες με το λευκό κομμάτι προς τα μέσα. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες η τα περνάμε με βελόνα σε χοντρή κλωστή. Ζυγίζουμε τις φλούδες και παίρνουμε ίση ποσότητα ζάχαρης.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε τις ροδέλες και βράζουμε για 5 λεπτά Σουφρώνουμε, ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες η την κλωστή. Πιέζουμε ελαφρά να στραγγίσουν και αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και ρίχνουμε τις πορτοκαλόφλουδες. Βράζουμε 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρουν βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και την επομένη βράζουμε άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά .
Καλή επιτυχία!