Να πώς θα καθαρίσετε ένα καμένο τηγάνι ή κατσαρόλα

Της Ειρήνης Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)

Θα συμφωνήσετε πως δεν υπάρχει χειρότερος μπελάς από ένα καμένο πάτο !Εδώ σας αποκαλύπτουμε ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε γρήγορα, οικολογικά  και φυσικά χωρίς τρίψιμο το σκεύος σας.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λεμόνια και νερό

Θα χρειαστείτε 2 λεμόνια που θα κόψετε σε 8 κομμάτια το καθένα ‘ώστε να καλύψετε τον πάτο του σκεύους σας.

Προσθέτετε νερό που θα καλύπτει τον πάτο .Μην προσθέσετε περισσότερο νερό γιατί τα λεμόνια επιπλέουν.

Στη συνέχεια βράζετε το νερό με τα λεμόνια.

Αφού κρυώσει το νερό χύνετε το περιεχόμενο. Στον πάτο θα έχει μείνει ένα λεπτό στρώμα καμένου φαγητού που αφαιρείτε με ένα ελαφρύ τρίψιμο!

(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr.

 

(kosmonea.gr)