ΟΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στο Λείριον

Η αναζήτηση για την αρχή της ύπαρξης των ανθρώπων στην Γη … μύθοι … θρύλοι για την καταγωγή …….
Μύθοι που περιέχουν πάντα έναν πυρήνα Αλήθειας …
Οι λαοί της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου , που θεωρείται και όχι άδικα το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού ανέπτυξαν διαφορετικούς θρύλους ανάλογα με την θρησκεία , την κοινωνία και τον πολιτισμό τους .
Η παράθεσή τους όμως μας δείχνει ότι παρά τις διαφορές τους στην ουσία έχουν πολύ περισσότερα κοινά και όμοια στοιχεία ….
Μήπως τελικά η Αλήθεια είναι μόνο μια και οι άνθρωποι απλά την διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο ;
Λίγα λόγια για τον ομιλητή .
Ο Μιχάλης Παλικισιάνος γεννήθηκε στον Πειραιά . Αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας , τη Φιλοσοφική Σχολή όπου παρακολούθησε το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας .Έχει ασχοληθεί με ανασκαφές στις Αρχάνες της Κρήτης , στη Μεσσηνία και τις Μυκήνες .
Ασχολείται με την Προϊστορική περίοδο στην Ελλάδα αλλά και την Αίγυπτο κυρίως .
Έχει μελετήσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κρητομυκηναϊκη Ελλάδα και τις περιοχές της Εγγύς Ανατολής ( Αίγυπτο , Μεσοποταμία κλπ ) στους τομείς της Θρησκείας και της Τέχνης . Έχει πάρει μέρος σε διεθνή και τοπικά αρχαιολογικά συνέδρια και έχουν εκδοθεί μελέτες του σχετικές με την Κρητομυκηναϊκη Ιερή Σφραγιδογλυφία , τις Αιγυπτιακές επιδράσεις στους Βασιλικούς Τάφους των Μυκηνών , τη Μινωική μικροτεχνία κλπ.
Εργάστηκε ως φιλόλογος επί 35 χρόνια στην Δημόσια Μέση Εκπαίδευση .
Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου σας περιμένουμε σε μια ξεχωριστή ομιλία στο Λείριον .
Είσοδος ελεύθερη !
Στο χώρο λειτουργεί καφέ .
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 65 46 599