Παγωτό Μανταρίνι, αρωματικό και γευστικό!

Παγωτό Μανταρίνι
Παγωτό Μανταρίνι
Μετά από την κομπόστα Μανταρίνι σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για αρωματικό παγωτό Μανταρίνι. Αρωματικό και γευστικό εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο

4 κούπες κομπόστα μανταρίνι

1 λεμόνι (χυμός)

1 σφηνάκι λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι

250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την κομπόστα μανταρίνι.Μεταφέρουμε στο μίξερ τον πολτό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αν έχουμε παγωτιέρα, φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν όχι, βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ μεταλλικό δοχείο παγωτού και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη.

Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό στις άκρες, μετά από 45 λεπτά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε δυνατά με σπάτουλα ή στο μίξερ. Αυτό καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά και για 2-3 ώρες.