Λαχταριστή καρυδόπιτα για τη νηστεία…….

Λαχταριστή καρυδόπιτα προτείνει η κ. Λέλα από το Χολαργό. Ενα εξαιρετικό κέρασμα για τις ημέρες της νηστείας. Το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα….

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο

1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες

2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουτάλι της σούπας μόνο το ξύσμα πορτοκάλι

1 κουτάλι της σούπας σόδα μαγειρικής

Μια πρέζα αλάτι

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα σκόνη

2 κουταλιές του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, την λιωμένη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πρέζα αλάτι, την κανέλα-γαρύφαλλο, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Εναλλακτικά μπορούμε να την καλύψουμε με σάλτσα σοκολάτας.

Σάλτσα σοκολάτας: ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, 1 ποτήρι νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο, 2 βανίλιες και τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά την ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα.

 

Καλή επιτυχία