Μέγαρο Αλέξανδρος. Θα αξιοποιηθεί ή θα στοιχειώσει;

To Μέγαρο Αλέξανδρος ιδιοκτησίας ΕΛΟΑΣ
To Μέγαρο Αλέξανδρος ιδιοκτησίας ΕΛΟΑΣ
Μέγαρο Αλέξανδρος. Ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της κοινότητας Παπάγου εδώ και πολλά χρόνια.

Θα αξιοποιηθεί ποτέ; Άραγε θα ενδιαφερθεί κάποιος προκειμένου αυτό το κτίριο να διασωθεί από την ερημοποίηση; Διερωτώνται οι δημότες.

Το κτίριο που  είναι ιδιοκτησία του ΕΛΟΑΣ (Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Στρατού) λειτούργησε αρχικά ως κινηματογράφος  και το καλοκαίρι ως θερινός στην ταράτσα. Αργότερα ενοικιάστηκε στον γνωστό ηθοποιό Κώστα Πρέκα και για αρκετά χρόνια λειτούργησε ως θέατρο Όραμα. Η κίνηση όμως ήταν περιορισμένη και έτσι αναγκάστηκε να το αφήσει. Έκτοτε παραμένει  αναξιοποίητο…..

Το 2019 ο Δήμαρχος ενδιαφέρθηκε για την αξιοποίηση του κτιρίου. Σε συνέντευξη μάλιστα που μας είχε παραχωρήσει τον Μάρτιο του  2019 και φιλοξενήθηκε στα kosmonea και την εφημερίδα « Ο Κόσμος Γύρω μας» είχε αναφέρει:

«Πρόσφατα κατορθώσατε να έρθετε σε συμφωνία με το ΓΕΣ για τη χρήση του μεγάρου Αλέξανδρος. Πείτε μας τι ακριβώς θα γίνει;

Αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως γνωρίζετε γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ και είχα την τύχη να προλάβω τις καλές εποχές του ‘Αλέξανδρου’.

Ήταν σημείο συνάντησης και διασκέδασης, κυρίως για τους νέους της πόλης μας και πραγματικά θα ήθελα να το ξαναδώ έτσι.

Όπως γνωρίζετε είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΛΟΑΣ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ) , στον οποίο ανήκει το κτίριο.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καταθέσαμε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για μακροχρόνια μίσθωση του κτιρίου και πιστεύω πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα.

Έχουμε κάποια σχέδια για την αξιοποίησή του, αλλά επιτρέψτε μου να μην πω τίποτα ακόμα, έως ότου έχουμε μια επίσημη απάντηση για τη μίσθωση του κτιρίου από το Δήμο.

Αυτό που σίγουρα θα επιδιώξουμε είναι να αποτελέσει ένα κέντρο πολιτισμού και πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους μας, όσο και για άλλους εκτός της πόλης μας.»

Με την ευκαιρία σχετικής επιστολής που λάβαμε από δημότες , απευθυνθήκαμε στο δήμο και ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για την εξέλιξη του θέματος. Έθεσαν στη διάθεση μας την πιο πρόσφατη αλληλογραφία όπου διαπιστώσαμε ότι ενώ έχει περάσει ενάμιση χρόνος οι διαδικασίες  βρίσκονται σε εξέλιξη και βεβαίως υπάρχει και η πιθανότητα παράτασης………

Σας παραθέτουμε αυτούσια την αλληλογραφία που μας διέθεσε ο Δήμος και ευχόμαστε να αξιοποιηθεί πριν…… στοιχειώσει!