Νηστίσιμη σπανακόπιτα, με χειροποίητο φύλλο, ότι πρέπει για τις μέρες της νηστείας!!

 Η φίλη μας κ. Άντα μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της για  σπανακόπιτα νηστίσιμη με χειροποίητο φύλο. Το ότι είναι νηστίσιμη δεν σημαίνει ότι δεν είναι…. λαχταριστή. Επίσης μπορούμε πάντα να προσθέσουμε λίγο τυρί. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Άντα Γ.

Εικόνα2

Σπανακόπιτα νηστίσιμη με χειροποίητο φύλο

Υλικά

Για τη  ζύμη:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1 ποτήρι κρασιού λάδι, λίγο ξύδι ,λίγο αλάτι και νερό όσο πάρει μέχρι να μην κολάει το  αλεύρι στα χέρια.

Για τη γέμιση:

500γρ σπανάκι 1 μάτσο μυρώνια ,1ματσο καυκαλήθρες ,2πρασα και λίγο άνηθο( αν δεν βρούμε μυρώνια και καυκαλήθρες βάζουμε περισσότερο σπανάκι) αν δεν την κάνουμε νηστίσιμη προσθέτουμε 200γρ φέτα.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Ετοιμάζουμε την γέμιση: Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι (πλυμένο καλά, κομμένο και στυμμένο), ρίχνουμε αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά μας και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και σιμιγδάλι ή ρύζι και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη γέμιση.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 4 φύλλα. Στρώνουμε τα 2 στο κάτω μέρος του ταψιού. Βάζουμε ανάμεσα την γέμιση( στο σημείο προσθέτουμε λίγο λάδι στην γέμιση) και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα. Λαδώνουμε την πίττα καλά και την κόβουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα!

Άντα Γ.