Kυδώνι γλυκό του κουταλιού παραδοσιακό και αρωματικό!

Η κα Έφη έφτιαξε κυδώνι γλυκό με συνταγή της γιαγιάς της  και την μοιράζεται σήμερα μαζί μας. Ένα γλυκό νηστίσιμο και υγιεινό ιδανικό για τις ημέρες που έρχονται. Ευχαριστούμε κα Έφη !

Εικόνα2

Υλικά

1 κιλό κυδώνια

750 γρμ.ζάχαρη

3 κούπες νερό

2 χαρτάκια βανίλια

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Λίγη αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια [όπως τις τηγανητές πατάτες] και τα ρίχνουμε αμέσως στο νερό με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλο το νερό.Ρίχνουμε κατόπιν  τη ζάχαρη και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί ως την επόμενη μέρα.Το βράζουμε ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι και  προς το τέλος προσθέτουμε δυο κλωναράκια αρμπαρόριζα,τις βανίλιες και το λεμόνι για να μην πήξει.

Όταν κρυώσει το βάζετε σε γυάλινο μεγάλο βάζο.

Καλή επιτυχία !