Τα πεντανόστιμα λαζάνια της Αντας
Τύφλα να’ χουν τα παστίτσιο και σουφλέ. Όταν έχεις μπροστά σου ένα πιάτο με τα λαζάνια της Αντας δεν θέλεις τίποτα άλλο. Ίσως ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασάκι!
Υλικά :
750 γρ κιμά ,
15-20 λαζάνια (ανάλογα με το μέγεθος του πυρεξ)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο,
1 φλιτζάνι τριμμένη φρέσκια ντομάτα,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλα ,
3 με 4 κόκκους μπαχάρι ,
5 φλυτζάνια τσαγιού μπεσαμελ,
1 σφηνάκι κρασί λευκό,
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ( γραβιέρα , κασέρι )
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τον κιμά τον σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ , ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 6 κουταλιές σούπας βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε 6 κουταλιές σούπας αλεύρι και σιγά – σιγά προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα. Μόλις γίνει παχύρευστο κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κρόκους και 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε βούτυρο ρίχνουμε 5-6 κουταλιές μπεσαμέλ βάζουμε τα λαζάνια να καλύψουν όλο το πυρέξ ( μπορούμε να τα σπάσουμε ) ρίχνουμε λίγο κιμά και λίγο μπεσαμελ. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές Τελειώνουμε με κιμά και απλώνουμε να πάει παντού την μπεσαμελ. Ρίχνουμε παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β για μισή ώρα !
Καλή επιτυχία