Pizza rosso μια εύκολη – γρήγορη συνταγή

Pizza-rosso-aux-tomates

Μια εύκολη συνταγή  για πίτσα για φίλους ,για την οικογένεια. Ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά [για 6 άτομα]

250 γρμ ζύμη πίτσας έτοιμη ή από το φούρνο [ζύμη για ψωμί]

2 φέτες ζαμπόν [ ή περισσότερο ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας]

50 γρμ τριμμένη παρμεζάνα

100 γρμ ντοματίνια

1 ή 2 κουταλάκια ρίγανη

1 burrata [ιταλικό τυρί μίγμα μοτσαρέλας και κρέμας γάλακτος] ή 1 μοτσαρέλα.

Για τη σάλτσα ντομάτα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες [250γρμ]

6-8 φυλλαράκια βασιλικού.

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρά στο λάδι το σκόρδο που έχετε λιώσει. Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες χωρίς το χυμό λιώνοντάς τις με  το πιρούνι, αλατοπιπερώστε προσθέστε το βασιλικό και αφήστε το μίγμα να βράσει για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει.

Έχετε εν τω μεταξύ ανοίξει με  τον πλάστη τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και το βάζετε σε ένα ρηχό ή ειδικό για πίτσα λαδωμένο ταψί.

Καλύψτε τη ζύμη με την κρύα σάλτσα ντομάτας αρχίζοντας από το κέντρο και βάλτε επάνω το ζαμπόν  και το τυρί.

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα πάνω στην πίτσα, ρίξτε τη ρίγανη και ψήστε την πίτσα σας για 10-12 λεπτά

Την ώρα που σερβίρετε βάλτε πάνω στη ζεστή πίτσα κομμάτια από τη burrata που θα λιώσει και θα δώσει μια υπέροχη γεύση στην πίτσα σας

Καλή επιτυχία !