Κις λωραιν για πρώτο πιάτο η για ένα ελαφρύ βραδινό

Μια εύκολη τάρτα μας προτείνει για σήμερα η φίλη μας Αντα, για πρώτο πιάτο η για ένα ελαφρύ βραδινό με ένα ωραίο κόκκινο κρασί

Υλικά

21/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ μαργαρίνη ( παγωμένη )

κρύο νερό ( όσο χρειαστεί )

200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο

 3 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά

 300 ml  κρέμα γάλακτος

3 αυγά

πιπέρι

Εκτέλεση

 Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια ανακατεύουμε να γίνει σαν τραχανάς και σιγά – σιγά ρίχνουμε το νερό κρύο μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια Την αφήνουμε στην άκρη να σταθεί λίγο Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τρίβουμε τα τυριά ( Γκούντα , κασέρι , ενταμ )

Παίρνουμε μια τάρτα 28 εκ απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη βάζουμε το μπέικον και το τριμμένο τυρί Σ ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά με την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε από πάνω Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά ( μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια )

Καλή επιτυχία !