Για σήμερα μαγειρεύουμε ……..Γκιουβέτσι ορφανό!
Υλικά
-500 γρ. κριθαράκι μέτριο
-150 γρ. μασκαρπόνε
-150 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
-250 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-750 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-4 κουτ. σούπας λάδι
-2-3 κλαδάκια θυμάρι
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με τ κρασί. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε και μεταφέρουμε το κριθαράκι σε πυρέξ, μαζί με τη φέτα, το θυμάρι και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε κατά διαστήματα ζεστό νερό, μέχρι να ψηθείτο κριθαράκι και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα.