A.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-Οι στυλοβάτες του Συλλόγου !

Εικόνα7

Αποκλειστικό

Κλείνουμε το αφιέρωμά μας στον Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ με τη συνέντευξη που πήραμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αχιλλέα Μελισσάρη και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κώτση που μας μίλησαν εκ μέρους του επταμελούς Δ.Σ της Ολυμπιάδας .Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται συνεχώς επί των επάλξεων ! Σχεδιάζουν,προγραμματίζουν,φροντίζουν τον αγωνιστικό και περιβάλλοντα χώρο του saloon,συντονίζουν,επιλύουν προβλήματα ,αγκαλιάζουν γονείς και παιδιά.

Εικόνα10

 

Ξεκινάμε τη συζήτηση με τον Αχιλλέα  που μας μιλάει για τον Κώστα

Τα παιδιά του Κώστα  είναι  στην ομάδα πολλά χρόνια και είναι και  ο ίδιος είναι παράγοντας 5 χρόνια στην ομάδα. Ο Κώστας μας έβαλε σε μια τάξη όσο αφορά το μάρκετινγκ την προώθηση της ομάδας ,το φαίνεσθαι ,τη διαφήμιση και την προβολή της Ολυμπιάδας  είναι ο άνθρωπος  που χρειαζόμαστε γιατί  και   γνωρίζει και του αρέσει και το προσπαθεί.

Για την Δημοτική αρχή ο Πρόεδρος μας λέει

Εγώ δεν είμαι Παπαγιώτης ήρθα στον Παπάγο όταν παντρεύτηκα το 1985. Τα παιδιά μου όμως εδώ μεγάλωσαν, εδώ πήγαν σχολείο, οι παρέες τους είναι εδώ. Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε από την Χαλκίδα, οπότε δεν μπορώ να πάω πάρα πολύ πίσω μπορώ να πω όμως ότι αυτό που γίνεται από την δημοτική αρχή είναι πολύ θετικό, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζήσαμε. Δεν ξέρω πού οφείλεται αν είναι θέμα ομάδας, θέμα ηγεσίας θέμα συγκυρίας δεν με αφορά. Γίνονται έργα υποδομής που είναι το πιο σπουδαίο. Οι υποδομές είναι επένδυση και αυτό που λέω εγώ είναι ότι πρέπει να γίνεται επένδυση στα παιδιά. Και παρότι είμαι πρόεδρος ενός αθλητικού συλλόγου τονίζω ότι την πρώτη προτεραιότητα στο Δήμο πρέπει να έχουν τα σχολεία, μετά οι κοινωνικές υποδομές, τα ΚΑΠΗ οι παιδικοί σταθμοί και ο αθλητισμός.

Όλοι οι σύλλογοι εδώ είναι ερασιτεχνικοί. Αυτός ο αθλητισμός που κάνουν οι σύλλογοι του Δήμου μας είναι μια συνέχεια του σχολείου

Αυτό που ζητάμε από τον Δήμο και ζητάμε βοήθεια την οποία έχουμε προς το παρόν είναι να διαμορφωθεί  ένα περιβάλλον αλλά  και οι κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν τον αθλητισμό  ελκυστικό . Εδώ είναι το παιχνίδι, το παιδί να θέλει περισσότερο να έρθει εδώ παρά να κάθεται παθητικά μπροστά στο κομπιούτερ  ή να παίζει στο playstation .

Εικόνα3

Πως μπορεί να το πετύχει κανείς;

Πρώτα απ όλα δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες. Το παιδί δεν θα αφήσει ποτέ το internet ούτε όμως και ο γονιός θα αφήσει να προπονείται το παιδί του στους 12 βαθμούς  ή κάτω απ΄την βροχή. Είναι πολύ ξεκάθαρο. Δεν θα έρθει να προπονηθεί σε ένα σύλλογο που ο προπονητής δεν είναι παιδαγωγός, δεν θα έρθει να προπονηθεί σε ένα σύλλογο  που αδιαφορεί, δεν ενημερώνει κανέναν, δεν ειδοποιεί κανέναν. Τα περισσότερα ξεκινούν από τις υποδομές. Πρέπει ο αθλητισμός να γίνει ελκυστικός πρέπει να υπάρχει θέρμανση και κλιματισμός. Πρέπει τα παιδιά αγόρια και κορίτσια να έχουν μια αξιοπρεπή τουαλέτα .

Έχετε γυναικεία ομάδα στην Ολυμπιάδα ;

Γυναικεία δεν έχουμε αλλά έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι αρκετά δύσκολο, σπανίζουν τα κορίτσια που ασχολούνται με τα αθλήματα επαφής. Τα κορίτσια έχουν περισσότερο στο αίμα τους τον στίβο, το βόλεϊ, την ρυθμική γυμναστική, όλα αυτά τα θαυμάσια τμήματα που έχει ο ΓΑΣ. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια και τώρα έχουμε 30 κορίτσια μικρής  ηλικίας γεννημένα μετά το 2000.

Το βασικό δεν είναι να μετράς ένα σύνολο μόνο, πρέπει να κατανέμονται σωστά και οι ηλικίες. Είναι λίγο δύσκολο αλλά τα καταφέρνουμε.

Η συνεργασία σας με τα σχολεία της περιοχής μας ;

Η επαφή μας με τα σχολεία είναι και ικανοποιητική και  αποτελεσματική.Ας το πάρουμε από την αρχή, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές. Όσο αφορά την διάθεση των χώρων. Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε το κλειστό γυμναστήριο του λυκείου και ένα μικρό γυμναστήριο που έχει το πρώτο δημοτικό. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα αίτημα στις σχολικές επιτροπές  με τις οποίες έχουμε εξαιρετική συνεργασία.  Εξαιρετική συνεργασία έχουμε και με τους διευθυντές γιατί στην ουσία οι διευθυντές παραχωρούν το σχολείο. Νομίζω ότι την έχουμε γιατί και εμείς ανταποκρινόμαστε, προσέχουμε τους χώρους τους φροντίζουμε και τους αποδίδουμε όπως τους παραλαμβάνουμε.

Εικόνα4

Πολύ μικρά παιδιά έχετε;

Εμείς ξεκινάμε πάντα τμήμα νηπιαγωγείου εδώ και δύο χρόνια έχουμε τα παιδάκια που γεννήθηκαν το 2010 .Όταν  ξεκινήσαμε είχαμε πέντε παιδάκια και τώρα είναι δεκατέσσερα .Μια και τα παιδάκια του νηπιαγωγείου δεν μπορεί να καταλάβουνι τι είναι το μπάσκετ, στόχος μας είναι να τα κάνουμε  να αγαπήσουν τον αθλητισμό ,το μπάσκετ να τους αρέσει που έρχονται εδώ και τους κάνουμε ειδικά παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Ξεκινήσαμε πειραματικά  πριν από 3 χρόνια και έχουμε μεγάλη ανταπόκριση.

Τι προσφέρει στα παιδιά ο αθλητισμός;

Ο σωματειακός αθλητισμός προσφέρει στο παιδί ένα οργανωμένο περιβάλλον ανταγωνιστικό με την καλή έννοια . Το παιδί στο σωματειακό αθλητισμό  θα μάθει την αδικία, την νίκη, την ήττα . Θα μάθει ότι πρέπει να προσπαθεί διότι τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Και όταν αρχίσει να παίρνει μέρος σε αγώνα θα μάθει να πειθαρχεί. Είναι πολύ μεγάλο το κέρδος που έχουν τα παιδιά από τον σωματειακό αθλητισμό. Εάν αυτό  προσφέρεται με έναν σωστό προπονητή, με τον σωστό τρόπο δεν πρόκειται κανένα παιδί να χάσει από τον αθλητισμό, είτε γίνει σπουδαίος αθλητής είτε δεν γίνει..Εμείς αυτό που προσπαθούμε εφόσον στην πορεία προκύψει είναι να προωθούμε τα παιδιά που μπορούν να προχωρήσουν παραπάνω .Και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί αφάνταστα.

Εικόνα1

Έχει γίνει κάποια μεγάλη μεταγραφή κάποιου παίχτη από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ;

Υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών του 2001 που μεταγράφηκαν στον Παναθηναϊκό και πήραν το πρωτάθλημα πανπαίδων,παιδιά γεννημένα το 2000 τα οποία επιλέχτηκαν και πήραν αθλητικές υποτροφίες για το Deree . Aυτό σημαίνει κάτι, τα σχολεία μέσω των υποτροφιών έχουν μαζέψει την αφρόκρεμα των αθλητών.

Ο στόχος ο δικός μας είναι όσο μεγαλώνουν  τα παιδιά να επανδρώνουν τα μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου. Θέλουμε τα παιδιά όταν θα γίνουν 19 – 20 χρονών να έχουν ένα σύλλογο να παίζουν. Γιατί ούτε όλα τα παιδιά μπορούν να πάνε στον Παναθηναϊκό ούτε στον Παπάγο που είναι Β Εθνική ούτε στον Χολαργό που είναι Β’ εθνική ούτε κάπου αλλού.

 Φέτος οι γεννηθέντες 2000 -2001 σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία του Συλλόγου, Ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία στη μεγαλύτερη κατηγορία που υπάρχει για τους παίδες, αλλά ήταν κάτι που ξεκίνησε πριν από  χρόνια κερδίσανε στα πρωταθλήματα μίνι, τα πρωταθλήματα προμίνι κλπ και έτσι σταδιακά και μεθοδικά  ήρθε η ώρα που ανταμείφθηκε όλη αυτή η προσπάθεια Συλλόγου,προπονητών,αθλητών.

Εικόνα6

Και ο Κώστας Κώτσης προσθέτει

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο αθλητισμός έχε μπει μέσα στα σπίτια μας.Βλέπετε πως οι αθλητικοί χώροι γεμίζουν από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οφείλουμε νομίζω να δώσουμε σε αυτό το γεγονός  ιδιαίτερη βάση και σαν σύλλογος το προσπαθούμε από πολύ μικρές  ηλικίες από προνήπια  μέχρι και αθλητές  40 ετών, σε όλεςτ ις κατηγορίες.  Ασχολούμαστε μόνο με την καλαθοσφαίριση με το μπάσκετ πρέπει να βρεθούν  τρόποι να στηθούν οι μηχανισμοί αυτοί που θα μπορούσαν να φτιάξουν αθλητικές υποδομές σωστές με ασφάλεια και να αθλούνται όλες  οι ηλικίες και όλοι οι πολίτες μας. Βλέπω κινήσεις από τον Δήμο που βάζουν μηχανήματα γυμναστικής σε ελεύθερους χώρους σε πάρκα κλπ και βλέπω όλες τις ηλικίες να χρησιμοποιούν αυτά τα όργανα. Στους δρόμους τρέχουν άτομα όλων των ηλικιών έχει γίνει η νέα μόδα. Υποδομές και αθλητισμός πάνε μαζί. Χωρίς υποδομές, αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς κάνουμε προσπάθειες είμαστε 7 μέλη στο ΔΣ. Όλοι έχουμε ασχοληθεί σε μικρότερες ηλικίες με τον αθλητισμό μας ενδιαφέρει η οργάνωση ξεκινάμε με σχεδιασμό, προγραμματίζουμε βγάζουμε τα πλάνα και προσπαθούμε ό,τι έχουμε σχεδιάσει  και να το κάνουμε πράξη. Είμαστε πάνω από τα παιδιά ,πάνω από τους προπονητές ,πάνω από τις εγκαταστάσεις, πάνω από τους αθλητικούς εξοπλισμούς  και προσέχουμε πάντα να είμαστε άριστοι και να προσφέρουμε στα παιδιά  αθλητισμό με αξιοπρέπεια και με ασφάλεια.

Έχω τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας και εργάζομαι στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών .Έχω και μεταπτυχιακό στο  sport management,την οργάνωση και τη διοίκηση αθλητικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Χρειάζεται αγάπη και γνώση. Πολλοί παράγοντες  είναι ερασιτέχνες.

Έχετε κάποια επιχορήγηση;

Οι επιχορηγήσεις από το κράτος έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια. Οι μόνες πηγές χρηματοδότησής μας είναι  οι γονείς και ο Δήμος .Υπάρχουν και κάποιες τοπικές επιχειρήσεις – χορηγοί  που προσφέρουν ό,τι μπορούν  και τις οποίες ευχαριστούμε.

Η συζήτησή μας με τον Αχιλλέα και τον Κώστα τελείωσε κάπου εδώ .Στο saloon ο φιλικός αγώνας μεταξύ της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ και του Αιγάλεω μόλις είχε τελειώσει κάτω από τα χειροκροτήματα φίλων και γονιών των παιδιών.Ο προπονητής μαζεύει τα παιδιά για μια  αποτίμηση του αγώνα .

Εικόνα2

ΟΙ επιτυχίες του Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ μόνο τυχαίες δεν είναι,Οφείλονται στη σκληρή δουλειά και την άψογη συνεργασία όλων,μελών του συλλόγου,προπονητών,αθλητών,γονέων.

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και μια υπόσχεση.Πως θα είμαστε δίπλα τους για να προβάλλουμε και τις μελλοντικές τους  επιτυχίες που είμαστε σίγουροι πως θα έρθουν !