Clafoutis εύκολη τάρτα με αχλάδια
Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και φρουτένια συνταγή, μας προτείνει για σήμερα η κυρία Αντα. Πρόκειται για ένα clafouti (κλαφουτί), δηλαδή ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό. Σερβίρεται πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
Yλικά :
500γρ αχλάδια κομπόστα
11/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα και 2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές βούτυρο
3/4 κούπας γάλα
1 κουταλάκι κανέλλα
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα που ανοίγει , στραγγίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε φέτες. Χτυπάμε σε μίξερ το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και το βούτυρο να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε απαλά . Απλώνουμε την ζύμη στην φόρμα και τοποθετούμε τα αχλάδια Αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45-50 λεπτά.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλλα και ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία!
( για να είναι σωστές οι δόσεις που δίνουμε καλό είναι να αγοράσετε από το Σούπερ Μάρκετ μια κούπα που γράφει γραμμάρια και λίτρα)