Mοσχαράκι βραστό, και υγιεινό !
Η φίλη μας Δωροθέα μας έστειλε μια σπιτική νόστιμη συνταγή για βραστό μοσχαράκι και πολύ την ευχαριστούμε.
Υλικά [για 4 -5 άτομα]
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας [ελιά]
200 γρμ σπαγγετίνη.
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
3 κολοκυθάκια
3 πατάτες μέτριες ή 6 μικρές
Σέλινο
Ντοματοχυμό
Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Μουστάρδα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας που έχουμε κόψει εμείς η ο κρεοπώλης σε 4-5 μεγάλα κομμάτια,το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό μαζί με τα καθαρισμένα λαχανικά και το αφήνουμε να βράσει.Όταν τα λαχανικά που θα βράσουν νωρίτερα από το κρέας είναι έτοιμα,τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε ωραία σε μια μεγάλη πιατέλα.Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από ελαιόλαδο,λεμόνι στιμμένο και όση μουστάρδα θέλετε [που έχουμε καλά αναμίξει στο σέηκερ].Αφήνουμε αρκετή σάλτσα για το κρέας.
Όταν ετοιμαστεί και το κρέας το βγάζουμε κι αυτό το τοποθετούμε όμορφα δίπλα στα λαχανικά ,το αλατοπιπερώνουμε και το περιλούομε με την υπόλοιπη νόστιμη σάλτσα μας.Εννοείται πως δεν βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα που θα βράσουμε το κρέας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ζωμό λίγο ντοματοχυμό ίσα να πάρει χρώμα και λίγο νερό αν χρειάζεται και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια που τα έχουμε κόψει σε τρία κομμάτια.
Σε λίγο το κυριακάτικο φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
Καλή σαςόρεξη
Δωροθέα Β.