Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα!
Η 21η Ιουνίου, θερινό ηλιοστάσιο, είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στη Μουσική, την παγκόσμια γλώσσα της έκφρασης, της σύνδεσης και της χαράς. Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (Fête de la Musique) ξεκίνησε το 1982 στη Γαλλία και σύντομα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας ανοιχτές συναυλίες, υπαίθριες μουσικές δράσεις και συμμετοχή καλλιτεχνών κάθε είδους.
Η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας από την περιοχή μας είναι εύκολη και σύντομη, είτε με μετρό είτε με λεωφορείο ή αυτοκίνητο. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε να αφιερώσετε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου στη μουσική, παρακολουθώντας δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την πόλη – από κλασική και παραδοσιακή μουσική μέχρι jazz, ροκ και DJ sets!
🎵 Τι μπορείτε να απολαύσετε:
🎻 Ηρώδειο – Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
📅 Σάββατο 21/6, 21:00 | 📍 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τον Μιχάλη Οικονόμου, παρουσιάζει έργα των Ravel, Smetana και Elgar, σε μια μοναδική βραδιά κλασικής μουσικής κάτω από την Ακρόπολη.
📝 Είσοδος δωρεάν με ηλεκτρονική κράτηση.
🌿 Κήπος Μεγάρου Μουσικής – Μουσικές του κόσμου
📅 Σάββατο 21/6, από 20:00
Με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Aether Quartet και του Domna Samiou Ensemble.
🎶 Ένα ταξίδι από το Zorba του Θεοδωράκη μέχρι παραδοσιακές μελωδίες και παγκόσμια ρυθμικά σύνολα.
📝 Ελεύθερη είσοδος, χωρίς κράτηση.
🎷 Εθνικός Κήπος – Athens Big Band & κινηματογραφικές μελωδίες
📅 Σάββατο 21/6, από 18:30
Jazz και ελληνική μουσική σε ένα δροσερό απόγευμα, ιδανικό για κάθε ηλικία.
🎧 Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη – DJ party
📅 Σάββατο 21/6, 10:00–13:00
Ζωντανό μουσικό πρωινό με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και dance διάθεση.
🎸 Γήπεδο Κονίστρας – Gadjo Dilo live
📅 Κυριακή 22/6, 21:00 | 📍 Πετράλωνα
Αγαπημένη gypsy-jazz μπάντα, σε μία από τις καλύτερες συναυλίες του διημέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Καλοκαίρι στην Αθήνα.
🎭 Marionette – Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
📅 Κυριακή 22/6, 20:30 | 📍 Πάρκο Δουργούτι (Νέος Κόσμος)
Συνδυάζει μουσική, θέατρο και αφήγηση – ιδανικό για μικρούς και μεγάλους!
🎯 Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν!
Μόνο για την εκδήλωση στο Ηρώδειο απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης.
Αξιοποιήστε την ευκαιρία για μια όμορφη, πολιτιστική έξοδο στο κέντρο της πόλης. Ανακαλύψτε τη μαγεία της μουσικής κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό – μόνοι, με φίλους ή με την οικογένεια. Η μουσική μας φέρνει κοντά, και αυτή η γιορτή το αποδεικνύει κάθε χρόνο!