Καλοκαιρινό μπουρέκι με κολοκύθι και πατάτες
Το καλοκαίρι τα λαχανικά είναι πρωταγωνιστές σε πολλές λαχταριστές συνταγές. Μια εύκολη καλοκαιρινή πίττα μας προτείνει σήμερα η αγαπητή Αντα με δροσερά λαχανικά που το ένα συμπληρώνει το άλλο. Μια συνταγή γρήγορη, ελαφριά και με απίθανη γεύση.
Υλικά
2 μεγάλες πατάτες ,4 κολοκύθια μέτρια ,500 γρ ανθότυρο ,200 γρ φέτα , 150 γρ τυρί κίτρινο 4 κ σουπ αλεύρι ,4 μεγάλα αυγά, 3/4 φλ λαδι,200 γρ γιαούρτι ,1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη ,1/2 φλ ψιλοκομμένο δυόσμο ,αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Kόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες κ τα κολοκύθια( για ευκολία τα κόβουμε στο Μίξερ με το δίσκο κοπής ) .
Τα βάζουμε σε μπολ ρίχνουμε αλάτι πιπέρι , προσθέτουμε τα τυριά και το αλεύρι ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τ αυγά με το γιαούρτι και το λάδι .Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε πρώτα τα λαχανικά μετά την ψιλοκομμένη ντομάτα και περιχύνουμε με τον χυλό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 .Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και αφήνουμε να ψηθεί για 14 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μπορούμε να το φάμε ζεστό η κρύο είναι εξίσου ωραίο !
Καλή επιτυχία!