Λαζάνια σουφλέ με σπανάκι

Λαζάνια σουφλέ με σπανάκι
Λαζάνια σουφλέ με σπανάκι
Υπέροχο σουφλέ με σπανάκι και μπεσαμελ μας προτείνει για σήμερα η κ. Αντα. Ένα φαγητό ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι, για μπουφέ, ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι το μεσημέρι της Κυριακή

Υλικά

 1 κιλό σπανάκι

12-16 λαζάνια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι ξερό

λίγο άνηθο

100 γρ  μπλου τζηζ

100 γρ  ανθότυρο

Μπεσαμέλ

 Υλικά

4 κουταλιές σούπας  βούτυρο

 4 κουταλιές σούπας  αλεύρι

800 ml γάλα φρέσκο

 2 κρόκους αυγών

αλάτι ,πιπέρι , μοσχοκάρυδο (Θέλουμε να γίνει η μπεσαμέλ ελαφριά )

Εκτέλεση

Ζεματάμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Σ’ ένα μπολ λιώνουμε τα τυριά και  ρίχνουμε το σπανάκι και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ

Συναρμολόγηση:

 Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε λίγη μλεσαμέλ και από πάνω τα φαρδιά λαζάνια (θα χρειαστούμε 12-16 ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ ). Συνεχίζουμε ρίχνοντας  πάλι λίγη μπεσαμέλ και  μετά το σπανάκι ,λαζάνια ,μπεσαμέλ ,σπανάκι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με σπανάκι και από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ, ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά Καλή επιτυχία.