Μπριζολάκια γαλοπούλας με μελιτζάνες ιμάμ

Εικόνα1

Η σημερινή μας συνταγή μας έρχεται από την Αυλίδα από τη φίλη μας την Λαμπρινή.

Μπριζολάκια γαλοπούλας σε πρωτότυπο γευστικό συνδυασμό με μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί.

Εικόνα2

Υλικά

1 ½ κιλό μπριζολάκια γαλοπούλας [θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα κόψει από το μπούτι ]

Ελαιόλαδο

Αλάτι και ρίγανη

Για το ιμάμ

8 μελιτζάνες τσακώνικες

4 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο

3 τριμμένες ντομάτες ή ντοματοπολτό

λάδι

μαϊντανό

αλατοπίπερο

Προαιρετικά

Τυρί κίτρινο ή  φέτα

Αφού αλατίσουμε καλά τα μπριζολάκια και τα πασπαλίσουμε με ρίγανη,τα αραδιάζουμε πάνω σε λαδωμένη λαδόκολλα σε ρηχό ταψάκι και προσθέτουμε λίγο νερό.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς και τα γυρίζουμε όταν ροδοκοκκινίσουν.

Για το ιμάμ σωτάρουμε τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα προσθέτουμε το μαϊντανό τις ντομάτες και αφήνουμε να δέσει σε μια πηχτή σάλτσα. Αφού κόψουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε ελαφρά τις τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα ή γουόκ τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις ψήνουμε.Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί .

Ο συνδυασμός των δύο πιάτων θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά του.

Καλή σας όρεξη !

Λαμπρινή Ντ.