Πάβλοβα ένα όμορφο και δροσερό γλυκό!
Ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό γλυκό μας προτείνει για σήμερα η φίλη μας η κ. Αντα. Τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί, φρέσκιες φράουλες…. Σκέτη αμαρτία. Δοκιμάστε το!
Υλικά
5 ασπράδια
3/4 του φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ σ ζάχαρη άχνη
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τ’ ασπράδια ( να είναι από το ψυγείο ) όσο χτυπάμε ρίχνουμε λίγο λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις δούμε ότι έχει σφίξει καλά τότε ρίχνουμε όλη την άχνη και το λεμόνι ανακατεύουμε απαλά .
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα , απλώνουμε την μαρέγκα σε λαδόκολλά που έχουμε λαδώσει με λάδι ελαφρύ ψήνουμε 11/2 ώρα. Κλείνουμε τον φούρνο κ βάζουμε ένα κουταλάκι στην πόρτα να την κρατάει ελάχιστα ανοιχτή (άμα το βγάλουμε αμέσως θα πανιάσει). Καλό είναι να την κάνουμε από την προηγουμένη.
Χτυπάμε μια κρέμα γάλατος με 2 κ ζάχαρη την απλώνουμε από πάνω. Μπορούμε να βάλουμε ότι φρούτο θέλουμε και κομπόστα αλλά είναι υπέροχη με φράουλες.
Πριν την σερβίρουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη ή λιώνουμε στο μίξερ λίγες φράουλες με λίγη ζάχαρη για να τη ρίξουμε από πάνω σαν σος .
Καλή επιτυχία