Παραδοσιακή Ηπειρώτικη γαλατόπιτα

139484825_1435234425

Μια συνταγή για ένα υγιεινό  γλύκισμα  για πρωινό ή απογευματινό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Υλικά

1,5 λίτρο κατσικίσιο γάλα

1,5 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

220 γρ. βούτυρο

7 αυγά

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα και πριν βράσει προσθέτετε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το σιγά – σιγά. Βράζετε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σφίξει η κρέμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να αναμιχθεί με την κρέμα. Προσθέτετε τους χυμούς, τα ξύσματα και τις βανίλιες. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά της. Τέλος χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτετε κι αυτά στην κρέμα ανακατεύοντας. Αδειάζετε την κρέμα σε ταψάκι πυρέξ και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για μία περίπου ώρα. Τρώγεται χλιαρή σε ή θερμοκρασία δωματίου.