Πρασόπιτα ……πειραγμένη. Μια συνταγή αλλιώτικη από τις άλλες!

Πρασόπιτα
Πρασόπιτα
Την παραδοσιακή συνταγή για  Πρασόπιτα λίγο πολύ την ξέρουμε όλοι. Εμένα βέβαια μου αρέσει πολύ να «πειράζω» τις συνταγές. Έτσι για σήμερα θα σας προτείνω την δική μου πειραγμένη συνταγή….

Υλικά

6 πράσα

½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

2 χωριάτικα λουκάνικα

200 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα

αλάτι

πιπέρι

Ελαιόλαδο

Πρασόπιτα  Έτοιμη για τον φούρνο
Πρασόπιτα Έτοιμη για τον φούρνο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα λουκάνικα

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο . Μόλις κάψει προσθέτουμε ½ κουταλάκι μπούκοβο και τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα  .

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά  ( ότι τυριά έχουμε στο ψυγείο. Εγώ την τελευταία φορά που την έφτιαξα έβαλα  και μετσοβόνε)

Αφού πρώτα δοκιμάσουμε την γέμιση ρίχνουμε  αλάτι ( Προσοχή τα τυριά και τα λουκάνικα περιέχουν αλάτι . Ίσως να μην χρειαστεί καθόλου). Προσθέτουμε λίγο πιπεράκι

 Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα , αφού λαδώνουμε ανάμεσα από τα φύλλα

Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια αλλά όχι μέχρι τον πάτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

Χρύσα Π.