Ραβανί Βέροιας το Αυθεντικό

Ραβανί  Βέροιας
Ραβανί Βέροιας
Το ραβανί αυτό είναι  το σήμα κατατεθέν της Βέροιας. Η σπεσιαλιτέ της! Την συνταγή μας την έδωσε η κ. Μαριγώ παλιά Βεροιώτισα που ζει στην πόλη μας.
Την ευχαριστούμε πολύ και σας δίνουμε την συνταγή

1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό

1/2 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό

μία κούπα ζάχαρη

3 αυγά

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

ένα φακελάκι baking powder

ένα φακελάκι μαστίχα Χίου

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

ένα ξύλο κανέλας

μισό πορτοκάλι

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’αυγά ώσπου να γίνει ένα αφράτο μείγμα,προσθέτουμε το γιαούρτι και την μαστίχα (χτυπημένη στο multi με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).

Σιγά σιγά προσθέτουμς τα δύο σιμιγδάλια, το baking powder και το ξύσμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου(βλέπουμε να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα).

Σε κρύο γλυκό ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι.