Ριζότο Λαχανικών . Η συνταγή της εβδομάδας

Ριζότο Λαχανικών
Ριζότο Λαχανικών .Ένα πιάτο εύκολο στην παρασκευή του, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και πάνω από όλα υγιεινό.
Ιδανικό είτε για πρώτο είτε για κυρίως πιάτο

ΥΛΙΚΑ

  • Ένα κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • Δύο σκελίδες σκόρδο
  • Μία μελιτζάνα προαιρετική
  • Ένα κολοκυθάκι
  • Ένα καρότο
  • Ντοματίνια
  • Μία πιπεριά πορτοκαλί
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο μαργαρίνη
  • 2 κύβοι ζωμού κότας
  • Τυρί τριμμένο
  • 300 γρμ ρύζι για ριζότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν βάλετε μελιτζάνα [ με αλάτι και λίγη ρίγανη]στο ριζότο θα πρέπει να την κόψετε σε μικρούς κύβους και μαζί με τα ντοματίνια να τα βάλετε στον φούρνο να ψηθούν για 10—15 λεπτά.

Σε ένα σκεύος γουοκ ή κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα,

Αφού κόψετε σε κύβους το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά  τα σοτάρετε κι αυτά και προσθέτετε και την μελιτζάνα με τα ντοματίνια .Στην συνέχεια βάζετε το ρύζι και το σοτάρετε και αυτό .Παράλληλα έχετε ζεστάνει το νερό με τους δύο κύβους κότας [υπολογίστε την τριπλάσια ποσότητα από το ρύζι].

Ρίχνετε το ζεστό νερό σιγά σιγά στην αρχή ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και μετά ρίχνετε όλο το νερό κατεβάζετε την θερμοκρασία και αφήνετε να πιει όλο το νερό.

Όταν δείτε πως είναι έτοιμο προσθέτετε 2 με 3 κουταλιές βούτυρο ανακατεύετε και βάζετε και το τριμμένο τυρί.

Το ριζότο σας είναι έτοιμο και λαχταριστό!

Καλό είναι να το ετοιμάζετε λίγο προτού το σερβίρετε.