Ρολά σπανακοτυρόπιττας .Η σπιτική συνταγή μας

Εικόνα2

Αφού ευχαριστήσουμε θερμά την αναγνώστριά μας κα Ελένη που  θέλησε να μοιραστεί μαζί μας  τα ρολά σπανακοτυρόπιττας σας δίνουμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής και περιμένουμε και από εσάς τις δικές σας γευστικές δημιουργίες !

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό κιλό σπανάκι
  • 3 πράσα
  • Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Άνηθο
  • 2 φρυγανιές
  • 250 γρμ.φέτα σκληρή
  • Αλάτι,λίγο πιπέρι,δυόσμο
  • Μισό πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε αβαθές σκεύος ή μεγάλο tefal τηγάνι τα κρεμμυδάκια ,τα πράσα και τον άνηθο ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε ελαφρά. Αφού πλύνουμε καλά το σπανάκι το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαραθεί προσθέτοντας αλάτι λίγο πιπέρι και δυόσμο.

Αποσύρουμε το μίγμα απ΄τη φωτιά και προσθέτουμε τις τριμμένες φρυγανιές [για να απορροφηθούν τα υγρά] και τη φέτα τριμμένη με το χέρι.

Απλώνουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε λίγο λάδι με το πινέλο ,ξεχωρίζουμε τρία φύλλα τα οποία χωρίζουμε στη μέση [έτσι έχουμε 6 κομμάτια ζύμης] τα απλώνουμε στο ταψί ή σε λεία επιφάνεια και βάζουμε τη γέμιση κατά μ .Ολοκληρώνουμε το γέμισμα αλείφουμε με λάδι τα ρολά ,ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 -60 λεπτά.

Εικόνα3

Το υπόλοιπο φύλλο το βάζουμε στην κατάψυξη για να διατηρηθεί.

Είναι μια ωραία και εύκολη λύση γμια και κόβεται σε κομμάτια και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κανείς μαχαιροπήρουνα.

Καλή σας όρεξη !

Κα Ελένη