Σαλάτα του Καίσαρα στο BBQ απλή και καλοκαιρινή!

Μια νοστιμότατη σαλάτα μας προτείνει για σήμερα η αγαπημένη μας Ειρήνη Γαβαλά, την Σαλάτα του Κάισαρα.Η προέλευση της είναι από την Αμερική και δεν έχει καμία σχέση με… την αρχαία Ρώμη!!Εμπνευστής της σαλάτας του Καίσαρα ήταν ο Ιαταλοαμερικάνος σεφ και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Caesar Cardini .Είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο με απλά υλικά που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε την !
ΥΛΙΚΑ
1 φρέσκια σαλάτα
400 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου ψημένο
50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι ,πιπέρι μαύρο
ελαιόλαδο
4 φέτες λεμόνι
Για τη σάλτσα
125 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κρόκοι αυγών
8 αντζούγιες κομμένες
1 κουταλάκι καφέ μουστάρδα
χυμό λεμονιού [75γρμ]
200γρμ μαγιονέζα
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο μίξερ
Ετοιμάστε το BBQ
Αλείψτε το κομμένο φιλέτο κοτόπουλου με λάδι ,ψήστε το στο BBQ 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά
Πλύντε τα φύλλα της σαλάτας ρίξτε τα κομμάτια του ψωμιού ,το λάδι από πάνω και αλατίστε τα .Τα ψήνετε ελαφρά ;όπως και τα κομματάκια του ψωμιού στο BBQ
όταν είναι όλα έτοιμα τα ανακατεύετε ρίχνετε την παρμεζάνα και το πιπέρι και έτοιμη η σαλάτα σας !