Σαλάτα του Καίσαρα στο BBQ απλή και καλοκαιρινή!

Σαλάτα του Καίσαρα
Σαλάτα του Καίσαρα
Μια νοστιμότατη σαλάτα  μας προτείνει για σήμερα η αγαπημένη μας Ειρήνη Γαβαλά, την Σαλάτα του Κάισαρα.Η προέλευση της είναι από την Αμερική και δεν έχει καμία σχέση με… την αρχαία Ρώμη!!Εμπνευστής της σαλάτας του Καίσαρα ήταν ο Ιαταλοαμερικάνος σεφ και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου  Caesar Cardini  .Είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο με απλά υλικά που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει  κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε την !

ΥΛΙΚΑ

1 φρέσκια σαλάτα

400 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου ψημένο

50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι ,πιπέρι μαύρο

ελαιόλαδο

4 φέτες λεμόνι

Για τη σάλτσα

125 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

4 κρόκοι αυγών

8 αντζούγιες κομμένες

1 κουταλάκι καφέ μουστάρδα

χυμό λεμονιού [75γρμ]

200γρμ μαγιονέζα

1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μαύρο φρεσκοτριμμένο   πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο μίξερ

Ετοιμάστε το BBQ

Αλείψτε το κομμένο φιλέτο κοτόπουλου με λάδι ,ψήστε το στο BBQ 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά

Πλύντε τα φύλλα της σαλάτας ρίξτε τα κομμάτια του ψωμιού ,το λάδι από πάνω και αλατίστε τα .Τα ψήνετε ελαφρά ;όπως και τα κομματάκια του ψωμιού στο BBQ

όταν είναι όλα έτοιμα τα ανακατεύετε ρίχνετε την παρμεζάνα και το πιπέρι και έτοιμη η σαλάτα σας !