Σολομός ψητός με μανιτάρια

Υλικά
4 κομμάτια σολομό φρέσκο (250 γρ. έκαστο)
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
Για το μαρινάρισμα
2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
2 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. γλυκού σόγια
2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τοποθετούμε τον σολομό σε πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε . Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ, τα αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά και την συνέχεια περιχύνουμε το ψάρι με την μαρινάτα ( να καλυφθούν όλα τα κομμάτια).Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 6 ώρες.Κατά διαστήματα γυρίζουμε τις φέτες του ψαριού για να μαριναριστεί καλά.
Μιση ώρα πριν το βαλουμε στο φούρνο, βγαζουμε το ταψί από το ψυγείο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Φροντίζουμε γα μια ακόμη φορά να πάει μπαντού η μαρινλαδα. Ψήνουμε στ προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 20 -25 λεπτά.
Σερβίρουμε με την σάλτσα του. Καλή ¨ορεξη