Τα σουτζουκάκια της γιαγιάς Πολυτίμης

Μια οικογενειακή συνταγή μας έστειλε η Πόλυ η εγγονή της κας Πολυτίμης .Η γιαγιά τα έφτιαξε ,η εγγονή έγραψε τη συνταγή και τα φωτογράφισε .Τις ευχαριστούμε πολύ και τις δύο !

Εικόνα1

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Κύμινο
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαγιάτικο ψωμί (μισή περίπου φρατζόλα)
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ρύζι ή πατάτες

Για τη σάλτσα

  • Ντοματοπολτός ή φρέσκιες ντομάτες
  • Κέτσαπ
  • 1 κρεμμυδάκι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι, λίγο κίμινο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Εικόνα2

Αφού μουσκέψουμε το μπαγιάτικο ψωμί αφαιρούμε την κόρα πιέζουμε τη βρεγμένη ψίχα να φύγει το νερό. Ετοιμάζουμε το μίγμα ψιλοκόβοντας το σκόρδο ανακατεύοντας τον κιμά με το ψωμί, προσθέτουμε αλάτι , κύμινο αρκετό (αυτό δίνει στα σουτζουκάκια την ιδιαίτερη γεύση) και ελαιόλαδο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα σε πλατιά κατσαρόλα να πάρει μερικές βράσεις να είναι έτοιμη πριν απ΄το τηγάνισμα .

Εικόνα3

Εικόνα4

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους  μακρόστενο σχήμα μετά τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ετοιμάζονται τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Εικόνα5

Εικόνα6

Τα σερβίρουμε με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες και συνοδεύουμε με σαλάτα .Εμείς σήμερα βράσαμε κολοκυθάκια με σκορδάκι , ψιλοκομμένο μαϊντανό ,λάδι και ξύδι.

Από τη γιαγιά Πολυτίμη και από εμένα καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Πόλυ Χ.