Ταραμοσαλάτα για το τραπέζι της Σαρακοστής

Καθαρά Δευτέρα, η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, και η παράδοση επιβάλλει ένα τραπέζι γεμάτο με νηστίσιμα εδέσματα. Θα σας προτείνουμε λοιπόν την διάρκεια αυτής της εβδομάδας παραδοσιακές συνταγές για το σαρακοστιανό τραπέζι
Ταραμοσαλάτα
150 γραμ. λευκό ταραμά
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
450 – 500 ml ελαιόλαδο
2-2½ λεμόνια, τον χυμό
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μίξερ το κρεμμύδι, το λεμόνι και τον ταραμά Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει. Καλό είναι να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα ώστε να δέσουν τα υλικά.