Εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 1ο Γυμνάσιο Παπάγου

Εκδήλωση
Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη σημασία της ασφάλειας στο διαδίκτυο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, σε συνεργασία με το 15μελές του σχολείου, διοργανώνει μια εκδήλωση με κύριο θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Παπάγου. Η πρόσβαση στον χώρο θα είναι δυνατή από την κάτω πόρτα του σχολείου, εκείνη που βρίσκεται στην πλατεία, επί της οδού Κύπρου.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι αξιωματικοί του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εμπειρογνώμονες στον τομέα, που θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επιδιώκεται να καλύψει θέματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, τις κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και τους τρόπους προστασίας που μπορούν να εφαρμόσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά την επίγνωση των διοργανωτών για την επιτακτική ανάγκη πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα θέματα της ψηφιακής ασφάλειας, ενισχύοντας τη συνολική προστασία των νέων από ενδεχόμενους κινδύνους στο διαδίκτυο.