Μικρά σουφλέ σοκολάτας με παγωτό

Faux-souffles-chocolat-cafe
Faux-souffles-chocolat-cafe

Μια πρωτότυπη εύκολη συνταγή σας δίνουμε σήμερα ιδανική για ένα επιδόρπιο εύγευστο και ξεχωριστό. Μικρά σουφλέ σοκολάτας με παγωτό!

Για 4 άτομα θα χρειαστείτε

Έτοιμα αμυγδαλωτά

4 κουταλιές παγωτό καφέ μόκα

100 γρμ μαύρη σοκολάτα

2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη

4 αυγά

2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών με τη λιωμένη [σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων] σοκολάτα.

Χτυπήστε καλά τα ασπράδια των αυγών ,προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε πάλι πολύ καλά.

-Ρίξτε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα

-Βάλτε στις ειδικές θήκες το μίγμα και ψήστε για 8 λεπτά χωρίς να ανοίξετε το φούρνο .

-Μόλις ετοιμαστούν προσθέστε μια κουταλιά παγωτό ,τα  αμυγδαλωτά κομμένα σε κομματάκια  και προσθέστε από πάνω τη σκόνη κακάο .

Σερβίρονται ζεστά

Ιδανικά και για το γιορτινό σας τραπέζι!