Ριζότο Σολωμού-Η σπιτική μας συνταγή

Σας δίνουμε σήμερα μια πεντανόστιμη ,εύκολη και γρήγορη συνταγή που μας έστειλε η φίλη μας κα Νίκη την οποία θερμά ευχαριστούμε  !

Εικόνα2

Υλικά [για 4 άτομα]

  • Μισό πακέτο ρύζι για ριζότο Uncle Ben [220-230 γρμ]
  • Ένα κρεμμυδάκι ξερό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ζωμός κότας Σπιτικός ΚΝΟRR
  • 1 πακέτο μικρό 250 γρμ mascarpone ή μία μικρή κρέμα γάλακτος
  • Σολωμός καπνιστός 200 γρμ
  • Ανηθος
  • Πιπέρι
  • Τυρί παρμεζάνα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Σε ένα αβαθές αντικολλητικό σκεύος σωτάρουμε ελαφρά ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το γυαλίζουμε [ελαφρό σωτάρισμα].

Έχουμε εν τω μεταξύ ζεστάνει 3 -4 φλυτζάνια νερό όπου έχουμε δυαλίσει τον σπιτικό ζωμό και το  προσθέτουμε στο ρύζι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 20 περίπου λεπτά να βράσει και να απορροφηθεί το υγρό από το ρύζι. Παράλληλα έχουμε κόψει [ με το χέρι]σε μικρά κομματάκια το σολωμό και έχουμε ψιλικόψει τον άνηθο [λίγη ποσότητα]

Μόλις απορροφήσει το ρύζι τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το mascarpone ή την κρέμα γάλακτο, το σολωμό και τον άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Επειδή ο σολωμός είναι αλμυρός  δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι μόνο φρεσκοκομμένο πιπέρι αν σας αρέσει και τριμμένη παρμεζάνα .

Εικόνα3

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρέσκια εποχιακή σαλάτα. Εγώ έφταξα μια ανάμικτη λάχανο ,μαρούλι με κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο.

Ένα εύγευστο, γρήγορο πιάτο που θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

Νίκη Γ.