Τα Λαζάνια της Θεανώς!
Λαζάνια η σημερινή μας κυριακάτικη συνταγή. Μας τη δίνει η Θεανώ που την ευχαριστούμε πολύ.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια (εδώ χρησιμοποιώ τα Barilla)
900γρμ κιμά νωπό μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι λιωμένο και 2 σελίδες σκόρδο λιωμένο κι αυτές
ντοματοπελτέ ή 3 φρέσκες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για την μπεσαμέλ
βούτυρο φυτίνη
αλεύρι
γάλα εβαπορέ
2 ολόκληρα αυγά
αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ με τα υλικά όπως σας τα έδωσα. Για την μπεσαμέλ λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά μετά προσθέτουμε το γάλα εξαπορέ και το νερό, τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Σε ένα ταψί όπου έχουμε αλείψει με βούτυρο απλώνουμε μια στρώση μπεσαμέλ από επάνω μια στρώση κιμά και μετά μια στρώση λαζάνια. . Προσοχή τα λαζάνια να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του ταψιού (αν δεν χωρούν ολόκληρα τα κόβουμε στη μέση). Συνεχίζουμε έτσι για άλλες δύο ή τρεις στρώσεις. Στο τέλος καλύπτουμε με λαζάνια και μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και λίγα κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε με μεσαία σχάρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει και γειά στα χέρια σας!
Θεανώ Γ.