Κιμαλιδίκο Κωνσταντινοπολίτικο η αυθεντική συνταγή

Κιμαλιδίκο Κωνσταντινοπολίτικο
Κιμαλιδίκο Κωνσταντινοπολίτικο
Ένα γευστικότατο πιάτο, ευπαρουσίαστο, εύκολο στην παρασκευή. Αρέσει ιδιαίτερα κυρίως στα παιδιά. Είναι σαν άλλου είδους μπιφτέκι. Μία κλασική Ελληνική συνταγή με γευστικές μνήμες από την Μικρά Ασία

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

400 γραμ κασέρι κομμένο σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φραντζόλα ψωμί σε φέτες ή ψωμί του τοστ

1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

5 αυγά

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

κανέλλα

μοσχοκάρυδο

λίγη ζάχαρη

2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.

Αλείφω ένα ταψί με 1 φλιτζάνι καφέ λάδι. Στρώνω τις φέτες του ψωμιού ώστε να καλυφτεί όλη η επιφάνεια, στρώνω το μείγμα του κιμά πάνω στις φέτες του ψωμιού και πάνω από τον κιμά στρώνω τις ντομάτες.

Ρίχνω λίγο αλάτι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο, καλύπτω με κασέρι, όλη την επιφάνεια του φαγητού, κτυπάω 3 αυγά και περιχύνω το φαγητό

Αλατίζω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμ με αέρα για 1 ώ