Ανακύκλωση: Δίδαξαν με το παράδειγμα τους οι μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Ανακύκλωση:
Με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ολοκληρώθηκε ο Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χολαργού, του 2ου Λυκείου Χολαργού και του 6ου Δημοτικού Χολαργού δίδαξαν με το παράδειγμά τους συγκεντρώνοντας πάρα πολλά ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία και ανακύκλωσαν στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, συμμετέχοντας ταυτόχρονα και σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

Ο διαγωνισμός έληξε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και τα μεγάλα έπαθλα του διαγωνισμού για τα 3 σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά είναι:

✔️Ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν.

✔️Ένα Ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος, σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν.

✔️Ένα Smartwatch για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας παρέδωσαν τα κουπόνια με το ανακυκλωτικό τους επίτευγμα στην επιτροπή του διαγωνισμού και την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και ποιότητας ζωής Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα και η Χρύσα Παρίση αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και ποιότητας ζωής Παπάγου που φρόντισαν για την άρτια ολοκλήρωση της διαδικασίας σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν: «Η προστασία του πλανήτη μας αφορά όλους. Κάθε λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση από όπου και να προέρχεται συνεισφέρει σε ένα παγκόσμιο κουμπαρά ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού διαχρονικά στηρίζει, ενισχύει και προτρέπει να συμμετέχουν άπαντες στην προσπάθεια να καταστήσουμε τον πλανήτη μας βιώσιμο. Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στο Δήμο μας, με την αυθόρμητη συμμετοχή τους έδωσαν το καλό παράδειγμα και τους ευχαριστούμε για αυτό. Η ανακύκλωση είναι στάση ζωής.